Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kg spenót (friss)
1 + 1 doboz rizsdresszing
20 dkg olvadós Violife sajt
4-5 ek. morzsa
2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 ek liszt
himalaya só, ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, majd vékonyan felkarikázzuk. Egy tepsit kiolajozunk és belerakjuk a felkarikázott burgonya felét. Majd elkészítjük a spenótot: olaj nélküli lábosban megpirítjuk a lisztet, egy másik lábasban megpároljuk – vízen – a hagymát és összekeverjük a liszttel, majd ráhelyezzük a megmosott, lecsepegtetett spenótot, ill. a rizsdresszinget. sózzuk, illetve egy kevés vizet öntünk hozzá. Fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. Ráhalmozzuk a burgonyára, majd az egészet beborítjuk a felszeletelt burgonya másik felével, meglocsoljuk a dresszinggel és megszórjuk a növényi sajttal. 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.