magdireceptek

Spenótos minikuglófok

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂

Hozzávalók:

1/2 kg spenót
6 szem nagyobb burgonya
20 dkg mozarellás növényi sajt
1 ek. lenmagpehely
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
himalaya só – ízlés szerint
2 ek. olívaolaj 

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Olaj és víz keverékén megpároljuk, majd rátesszük a spenótot, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, és összefőzzük. Eközben a krumplikat megfőzzük, meghámozzuk és a spenótba törjük. A sajtot felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk és tojás helyett lenmagőrleménnyel dúsítjuk, ez biztosítja, hogy essen szét. Olajozott muffin-vagy kuglófformákba téve 200 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

A legtutibb répafasírt :)

vega_pokemontrainer4000

Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi...

Lecsós rizzsel rakott karfiol

vega_pokemontrainer4000

Akadt itthon egy kis karfiol, barna rizs és sok-sok paprika. Nem volt kérdés, mi készül. Ugyanis Fanni nem szereti magában...