magdireceptek

Spenótos-csicseriborsós, növényi sajtos polenta

Ez a finomság uzsonnára készült, mert Fanni nagyon szereti a kukoricadarát, a spenótot és a csicserit is. Így most egyszerre fogyaszthatta mindezt. 🙂

Hozzávalók:

4 dl víz
2 dl kukoricadara
só, bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint
10 dkg Violife mozarellás növényi sajt

1 csomag spenót
2 dl Sojade szójadresszing
só,
3 gerezd fokhagyma

5 dkg csicseriborsó

Elkészítés:

A vizet és az ételízesítőt feltesszük főni. Amikor forr, beleöntjük a kukoricadarát. Sűrű keverések között készre főzzük, majd belereszeljük a növényi sajtot. Egy tálcára kisimítjuk, és hagyjuk kihűlni, megkeményedni.
A spenótot a hagyományos módon elkészítjük (a lisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, a növényi tejszínt, sót, és a fokhagymát. Egy botmixerrel összeturmixoljuk, majd készre főzzük. A csicserit előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. 
Egy tepsit kiolajozunk, majd pogácsaszaggató segítségével beleszaggatjuk a tálcán kihűlt megfőtt kukoricadarát, mindegyik korongra halmozunk a spenótbol, rátesszük a csicserit és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük 

Ezeket olvastad már?

Piros pesto

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:  1 piros húsú kaliforniai  paprika 5 dkg kesudió 2 érett paradicsom  5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom...

Vegán stollen

vega_pokemontrainer4000

Az egyik  legkedvesebb édességem. Sokáig vásároltuk is, de tavaly és idén is úgy döntöttem, mi készítjük el a gyerekekkel. Ebből...

Vegán ezersziget öntet

vega_pokemontrainer4000

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂 Hozzávalók: 2 dl rizstejszín1 ek. mustár2 ek. citromlé1-2 tk....