magdireceptek

Sólet

Hm, nagyon régen ettünk ilyet, talán 4-5 éve nem is főztem sóletet, mindig elfelejtettem, de most vasárnap barátnőmnél jártunk, és ott volt hihetetlenül jól kinéző, finom illatú és ízű sólet, így ihletet kaptam, és elővettem a mélyhűtőbe betermelt fehérbabot.

Hozzávalók:

1 kg fehérbab
10 dkg árpagyöngy
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg gabonakolbász
só, pirospaprika
olaj
víz 

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatjuk. A hagymát kevés vízen megpároljuk, majd pirospaprikával színesítjük, és rárakjuk a babot és az árpát. Sózzuk, és annyi vízzel felengedjük, amennyi szükséges. Fedő alatt pároljuk, majd gabonakolbásszal ízesítjük, meglocsoljuk olajjal és felfőzzük. Szépen besűrűsödik magától is, nem muszáj lisztet hozzáadnunk.

Ezeket olvastad már?

Cukkinis lecsós szójacsíkok

A tegnap kapott békés megyei  paprika és paradicsomszállítmányból (amelyért köszönet sógórnőmnek) + Rékától tegnap kapott cukkiniből finom cukkinis lecsós szójacsíkokat...