Hozzávalók:
40 dkg sárgaborsó
5 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
1 l víz
vegeta, só
1/4 kelkáposzta
1 nagyobb sárgarépa – opcionális
1 nagyobb krumpli – opcionális
3 ek. liszt, víz – a rántáshoz
Elkészítés:
A sárgaborsót előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap olaj és ugyanannyi víz keverékén a felaprított hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kelkáposztát megmossuk és nagyon apró csíkokra vágjuk. A répát, krumplit meghámozást követően felkockázzuk. Amikor megpuhult a hagyma, ráöntjük a sárgaborsót, beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Ízesítjük, pirospaprikával színesítjük. Puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rántást, hozzáadjuk a főzelékünkhöz és tálalhatjuk. Én még a végén szoktam adni hozzá még fokhagymát. Elkészíthetjük rántás nélkül is.