magdireceptek

Saláta medvehagyma fanatikusoknak

Gyors saláta, maradékokból. Ma rakott karfiol mellé babos-medvehagymás rizst főztem. És ebből maradt ki bab és medvehagyma is. Így gyors saláta is készült. 
A rizs hagyományosan készült egyébként: először kifőztem, és ekkor kevertem hozzá az apróra vágott medvehagymát és a megmosott, leszűrt babot. 

Hozzávalók:

15-20 levél medvehagyma
10 dkg Kidney bab
2-3 tk. szezámmag

3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 csipet só
2 tk. szárított petrezselyem

Elkészítés:

A medvehagyma leveleket megmossuk és feldaraboljuk és egy tálba halmozzuk. A babotegy szűrőbe téve átmossuk és lecsöpögtetjük (ha konzervet használunk), majd a medvehagymákhoz adjuk. Egy külön tálban kikeverjük az olajat, sót, szezámmagot és petrezselymet. Ráöntjük a babra-medvehagymára, összeforgatjuk és megesszük 🙂

Ezeket olvastad már?

Mézes almás pite (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók:...

Hummusz, magyarosítva

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg csicseriborókb. 2-3 dl vízízlés szerint sóborspótló1 nagy csokor petrezselyem1 kisebb fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymavegán majonéz  Elkészítés: A...