magdireceptek

Répás kelkáposztafőzelék, póréhagyma fasírttal :)

Maradt kelkáposztánk, amit főzeléknek készítettem el, mert nagyon régen ettünk már ilyet. 🙂 Feltettem kelkáposztát, 1 hagymát, és 5-6 gerezd fokhagymát főni, kis vízzel, sóval, répakockával, majorannával és köménymaggal. Fedő alatt főztem, majd amikor majdnem puha volt, rántás kevertem hozzá (lisztet pirítottam, és arra tettem a főzelék levéből, majd  szűrővel belefolyattam a főzelékbe, olajat is kevertem hozzá. Nagyon finom lett. A fasírt az eddigi fasírtok alapján készült: 1 bögre zabpelyhet megfőztem (dupla vízben), vegamixet tettem bele, majd 4-5 gerezd fokhagymát, újhagymát, petrezselymet, és belereszeltem sárgarépát, és sok póréhagymát tettem bele. Olajjal megkent, sütőpapíros tepsiben sütöttem ki. 

Ezeket olvastad már?

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy...

Cukkinis-tejszínes-diós spagetti

A petrezselyem és a pirított dió kimaradt a fotóról. 🙁  Volt itthon egy darab cukkinink, ill. -még a hétfői receptes...

Vegán őszibarackos „krémtúró”

Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt    (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...