Maradt kelkáposztánk, amit főzeléknek készítettem el, mert nagyon régen ettünk már ilyet. 🙂 Feltettem kelkáposztát, 1 hagymát, és 5-6 gerezd fokhagymát főni, kis vízzel, sóval, répakockával, majorannával és köménymaggal. Fedő alatt főztem, majd amikor majdnem puha volt, rántás kevertem hozzá (lisztet pirítottam, és arra tettem a főzelék levéből, majd szűrővel belefolyattam a főzelékbe, olajat is kevertem hozzá. Nagyon finom lett. A fasírt az eddigi fasírtok alapján készült: 1 bögre zabpelyhet megfőztem (dupla vízben), vegamixet tettem bele, majd 4-5 gerezd fokhagymát, újhagymát, petrezselymet, és belereszeltem sárgarépát, és sok póréhagymát tettem bele. Olajjal megkent, sütőpapíros tepsiben sütöttem ki.
Vegán, cukormentes almás-birsalmás pite-torta
Ismét egy édesség receptjét hoztam, talán karácsony előtt hasznos lehet. Hozzávalók:30 dkg finomliszt20 dkg teljes kiőrlésű liszt1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor1 dl...