magdireceptek

Répás kelkáposztafőzelék, póréhagyma fasírttal :)

Maradt kelkáposztánk, amit főzeléknek készítettem el, mert nagyon régen ettünk már ilyet. 🙂 Feltettem kelkáposztát, 1 hagymát, és 5-6 gerezd fokhagymát főni, kis vízzel, sóval, répakockával, majorannával és köménymaggal. Fedő alatt főztem, majd amikor majdnem puha volt, rántás kevertem hozzá (lisztet pirítottam, és arra tettem a főzelék levéből, majd  szűrővel belefolyattam a főzelékbe, olajat is kevertem hozzá. Nagyon finom lett. A fasírt az eddigi fasírtok alapján készült: 1 bögre zabpelyhet megfőztem (dupla vízben), vegamixet tettem bele, majd 4-5 gerezd fokhagymát, újhagymát, petrezselymet, és belereszeltem sárgarépát, és sok póréhagymát tettem bele. Olajjal megkent, sütőpapíros tepsiben sütöttem ki. 

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis saláta…

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen...

Vaníliás búza őszibarackkal

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel...