Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli is. Most egy pesto recept érkezik. 🙂
Hozzávalók:
15 dkg rukkola
7 dkg fenyőmag (lehet dió, napraforgómag, kesudió is)
kb.10 ek. 100 % extra szűz olívaolaj
5 dkg medvehagymás tofu
só -ízlés szerint
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A rukkolálat megmossuk, majd megszárítjuk. Egy magas falú műanyag edénybe tesszük az előre, olaj nélküli tepsiben 10 perc alatt megpirított fenyőmaggal, olajjal, citromlével, sóval, fokhagymával együtt.
Rusztikusra turmixoljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd pirítósra kenve vagy ravioliba töltve (nemsokára jön a recept!:), tésztára téve tálaljuk.
TIPP: kelt tésztába sütve (pl.töltött kifli, vagy calzone) is nagyon finom! Ez esetben dúsítsuk még tofuval, szójasajttal.
TIPP: kelt tésztába sütve (pl.töltött kifli, vagy calzone) is nagyon finom! Ez esetben dúsítsuk még tofuval, szójasajttal.