magdireceptek

Rozmaringos garlic zelleres-pirított diós céklasalátával

Ez volt a tegnapi vacsoránk. 

Nagyon szeretjük a (házi, békés megyei:) fokhagymát, és a pirítóst is. Ebből már csak egy lépés a garlic, ami nemcsak fokhagymát jelent, hanem sütőben sült kenyeret, fokhagymás olajjal. „Összefogdostam” az otthon fellelhető száraz (rozs)kenyereket, felszeleteltem, úgy, hogy a kenyér alja egyben maradt (6 szelet lett). Közben olívaolajba (kb. 1 dl) kevertem rozmaringot (ez nincsen benne a receptben, de én el sem tudom képzelni enélkül…annyira harmonikus és finom), sót és sok-sok (kb. 2 fej) szétnyomott fokhagymát. A kenyerek minden oldalát ezzel alaposan megkentem, majd összehajtottam, és jól belecsomagoltam egy alufóliába. Tepsibe tettem (ha csöpögne az olaj) és nagy lángon kisütöttem. Azért figyeltem, hogy ne égjen le, ill. egy idő után levettem a fólia felső részét, hogy ne ázzon szét a kenyér, hanem szépen megkeményedjen – amennyire kell. 🙂 Diós céklasalátával ettük.

A diós céklasaláta ötlete azért jutott eszembe, mert a gabonához (pirítóshoz) jól megy a csonthéjas termés, így a dió is. És a céklát is jó feldobni valamivel. Nyersen lereszeltem a céklát, sót szórtam rá, közben a diót olívaolajon megpirítottam (tepsiben, ügyelve, hogy ne égjen meg), a zellerlevelet (mélyhűtőből:) felvágtam, és a végén mindent (olívaolajat is belecsöpögtetve) összekevertem. Most készítettem először, hirtelen ötlettől felindulva ilyet, de külön-külön és együtt, a garlic és a saláta is annyira finom volt, hogy megismétlem majd 🙂
Ma a tegnapi ebédből sok maradt, így ismét káposztázunk…vagyis én inkább ma nyers napozom:)

Ezeket olvastad már?

Miből eszik-iszik Fanni?

vega_pokemontrainer4000

Nagyon sokan írtatok levelet, hogy miből eszik-iszik Fannusunk. Több mindent kipróbáltunk, de egy idő után a Tommee Tippee termékeit szerettük...

Datolyás-kakaós brownie

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg datolya1 dl víz / vaníliás szójatej1 dl olaj 5 ek holland kakaó/karobporeritrit, xilit-ízlés szerint2 ek. lenmagpehely10 dkg...