Nagyon finom „péksütemény”. 🙂
Hozzávalók:
10 dkg durumliszt
25 dkg graham liszt
25dkg finomliszt
5 dkg búzakorpa
10 dkg búzacsíra
2 ek. búzasikér
3 ek. himalaya só
2 dkg élesztő
2 ek. aranybarna nádcukor
2 dl víz + annyi víz, amennyit felvesz
4-5 gerezd fokhagyma
3-4 ág rozmaring
4 ek. 4 szűz olaj mix
Elkészítés:
A barna cukrot beletesszük a meglangyosított vízbe, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a búzakorpát és búzacsírát és a búzasikért. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, olajat és bedagasztjuk. 1 óra alatt meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, háromszögeket formázunk és olajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe téve pihentetjük további 30 percet, majd 180 fokon 30 perc alatt kisütjük.