magdireceptek

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé. 

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
4 tk. pirospaprika
2 tk. kömény
4tk. Reform Vito ételízesítő
1 tk. só
5 gerezd  fokhagyma
3 dl zsemlemorzsa
2ek. lenmagpehely
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva
1 csokor petrezselyem

2 tk. 100% extra szűz olívaolaj 
2 tk.víz
1 póréhagyma

olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, a póréhagymát felvágás után víz + olaj keverékén pároljuk meg és így adjuk a masszához. Hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá vizet (ha túl sűrű).  Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük (kb. 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Ezeket olvastad már?

Paradicsom aszalás

Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. 🙂Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az előző üveg). Kb. 1 kg paradicsomot megmostam,...

Mozogjunk okosan! – könyvajánló

Dolgozunk a receptes könyvön is (korrektorunk már átnézte, most van a grafikusnál), de eközben megjelentettünk egy másik könyvet is :),...

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

  Ma ez a fasírt készült. Hozzávalók 1/2 kg répa1/2 szál póréhagyma1/2 tofu1/2 zeller3 gumó csicsókaegy marék darált diómorzsateljes kiőrlésű...