magdireceptek

Póréhagymás diófasírt

Ezt a receptet itt olvastam, és némi átalakítás után készítettem el a mai borsófőzelék mellé. 

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
4 tk. pirospaprika
2 tk. kömény
4tk. Reform Vito ételízesítő
1 tk. só
5 gerezd  fokhagyma
3 dl zsemlemorzsa
2ek. lenmagpehely
3 közepes szem nyersen lereszelt burgonya
víz szükség szerint, apránként adagolva
1 csokor petrezselyem

2 tk. 100% extra szűz olívaolaj 
2 tk.víz
1 póréhagyma

olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Keverjük össze egy nagy tálban a felsorolt alapanyagokat, a póréhagymát felvágás után víz + olaj keverékén pároljuk meg és így adjuk a masszához. Hagyjuk egy órát állni. Ha szükséges, keverjünk még hozzá vizet (ha túl sűrű).  Kis fasírtokat formázunk belőle, és olajjal kikent tepsiben, a sütőben közepes lángon pirosra sütjük (kb. 30 perc alatt, egyszer megforgatva).

Ezeket olvastad már?

Barnarizs fasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 40 dkg barnarizs20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen4 ek. csicseriborsóliszt 1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3 ek pirospaprika fűszerek: majoranna,...

Ismét házi müzli- a legjobb :-)

vega_pokemontrainer4000

Házi müzli, hogy ne kelljen sok pénzt költeni + tartósítószert és cukrot enni (bolti müzlik). Hozzávalók: 500 ml kis méretű...

Tej-tojás-cukormentes kuglóf

Magdi

Nagyon gyorsan elkészülő és egyszerű süteményről van szó, ami mégis mutatós, finom és sokféleképpen variálható. Szóval érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 31...