magdireceptek

Polenta szejtánkolbászos lecsóval

Ismét 15 perc alatt elkészülő ebédről írok. Régóta szeretnék köretként polentát, vagy ismertebb nevén puliszkát készíteni. Hogy miért? Nagyon gyorsan elkészül, változatossá teheti az étkezésünket és még szeretjük is …és olyan szép színe van:) Forrásban levő, dupla mennyiségű, sós vízbe tettem a kukoricadarát, és kb. 10 percig kavargatások közepette megfőztem. Majd szétterítettem egy tálcán, és kis köröket szaggattam ki belőle, és kissé kiolajozott tepsiben megpirítottam a köröket. Közben hagymát pároltam, majd kis olajjal meglocsoltam. Ebbe forgattam bele a megpirult polenta  köröket.. Közben kibontottam egy üveg nyáron eltett lecsót, párolt hagymára borítottam, karikáztam bele a tegnap sütött kolbászból. 

Ezeket olvastad már?

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...

Rozsos-teljes kiőrlésű zsemle

Nagyon finom, ízletes zsemlék sültek tegnap este: Hozzávalók – kb. 10 zsemléhez:30 dkg finomliszt,25 dkg rozsliszt,20 dkg teljes kiőrlésű liszt,2,5...