magdireceptek

Paradicsomos-„tejszínes” cukkinis tészta

Elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, hogy Fanni, ha mondom neki, hogy megyünk ebédelni, ezt mondja: Tészta? Krumpli? Rizs? 🙂 Így ezeket az alapanyagokat kell úgy variálnom, hogy minden más is belekerüljön. 🙂 A paradicsomos dolgokat nagyon szereti, de a cukkinit mostanában annyira nem (régen nagyon ette…). Így most ebbe rejtettem bele. 🙂 

Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes metélt tészta / durum tagliatelle 
3 dl üveges / dobozos paradicsompüré 
1 dl rizstejszín (növényi főzőtejszín)
1 ek. finomliszt 
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb salátacukkini
kb. 2 tk himalaya só
kb. 3-4 tk. nyírfacukor
1 gerezd fokhagyma
2 – 2 ek. olívaolaj, víz 
Elkészítés:
A tésztát hagyományos módon kifőzzük. A hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a cukkinit megmossuk és lereszeljük. Ezt rátesszük a hagymás alapra, kevés vizet adva hozzá megpároljuk. Majd hozzáadva a paradicsompürét is, ízesítjük sóval, fokhagymával, nyírfacukorral. Összefőzzük. Eközben a tejszínt kikeverjük a liszttel és beleöntjük a paradicsomos mártásba. Összeturmixljuk. .5 perc főzést követően lekapcsoljuk.

TIPP: tálaláskor Viofast növényi (olvadós) sajtot reszelünk rá. 

Ezeket olvastad már?

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással. Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig...

Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy...