magdireceptek

Paradicsom aszalás

Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. 🙂
Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az előző üveg).

Kb. 1 kg paradicsomot megmostam, félbe vágtam, kivettem a magját (ill.a középső folyékony részét:), és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, sóval megszórtam, fokhagymákat tettem közé.

Legkisebb lángon (nálam 50 fok) 4-5 órát aszaltam. Majd kihűtöttem, és kevés rozmaringgal és egész fokhagymával ízesített olívaolajba tettem.

Akár készételekben is nagyon finom, de pástétom, saláta is készülhet belőle (erről majd később:), sőt, önmagában, pl. kókuszolajos kenyérrel is zseniális 🙂

Ezeket olvastad már?

Barackos-vaníliás-mandulás lepény kardamommal

vega_pokemontrainer4000

Ezt a lepényreceptet nemrég kaptam, amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Bármilyen gyümölccsel kipróbálható.  Hozzávalók: 15 ek. finomliszt15 ek. teljes kiőrlésű...

Vegán, tepsiben rántott cukkini

vega_pokemontrainer4000

Rántott cukkini A vegán cukkini három dologban különbözik a megszokottól: nem fehér, hanem rostban gazdag (és ezért emésztést javító) teljes...

Hamarosan megjelenik A tel izei…:)

vega_pokemontrainer4000

Szomorú, hogy itt az ősz, és lassan a tél is.:( De jó hír, hogy hamarosan (október 16-ra, a Családi Egészségnapra)...