magdireceptek

Palóc főzelék :-)

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most főzelékként ennénk hasonlót. Így született meg az ötlet.

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (még házi, a mélyhűtőnkből)
2 közepes krumpli
1 fej hagyma
pirospaprika, só, kapor, köménymag
3 ek. liszt
1/2 natúr tofu
2 ek. olaj 
kevés gabonakolbász

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a zöldbabot és a meghámozott, kockákra vágott krumplit. Sóval és köménymaggal ízesítjük, és puhulásig főzzük. Eközben a tofut kevés vízzel összeturmixoljuk, meglocsoljuk olajjal, és belekeverjük a lisztet. A főzelékalaphoz hozzáadjuk a gabonakolbászt, pirospaprikát, kaprot és a tofus habarást. Összefőzzük, és lezárjuk.

Ezeket olvastad már?

Amarántos zabpehely pástétom

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...

Kapros „zöld”-ségfasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma egy nagyon szép napot töltöttünk Inárcson, és mindenki valamit hozzáadott az ebédhez. Mi tegnap készült kapros zöldségfasírtat vittünk volna,...