magdireceptek

Palóc főzelék :-)

Nagyon szeretjük a palóclevest: jó sok répával, krumplival, zöldbabbal és kaporral, kevés gabonakolbásszal. Így arra gondoltam, mi lenne, ha most főzelékként ennénk hasonlót. Így született meg az ötlet.

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (még házi, a mélyhűtőnkből)
2 közepes krumpli
1 fej hagyma
pirospaprika, só, kapor, köménymag
3 ek. liszt
1/2 natúr tofu
2 ek. olaj 
kevés gabonakolbász

Elkészítés:

A hagymát kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a zöldbabot és a meghámozott, kockákra vágott krumplit. Sóval és köménymaggal ízesítjük, és puhulásig főzzük. Eközben a tofut kevés vízzel összeturmixoljuk, meglocsoljuk olajjal, és belekeverjük a lisztet. A főzelékalaphoz hozzáadjuk a gabonakolbászt, pirospaprikát, kaprot és a tofus habarást. Összefőzzük, és lezárjuk.

Ezeket olvastad már?

Narancsos-mákos kölespuding

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 50 dkg köles ½ liter rizstej 25 dkg kék mák, darálva  vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés...

Szlovénia- rövid beszámoló

vega_pokemontrainer4000

Hazaérkeztünk Szlovéniából, tele élményekkel és szép emlékekkel. Jártunk több mint 2000 méter magas hegyeken, a tenger mellett, barlangban és tó...