Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy kedvencünk.
Hoozávalók:
2 db padlizsán
1 kisebb fej lilahagyma
só, fokhagyma – ízlés szerint
4 ek. majonéz (növényi)
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk és olajjal kikent tepsibe téve kb. 1 óra alatt 170 fokon megsütjük (vagy kint a parázson 😉 Kivesszük a sütőből, megvárjuk, amíg kihűl és félbe vágjuk, kikaparjuk a belsejét. A magokat igény szerit kivehetjük belőle. Botmixerrel vagy turmixgéppel pépesre turmixoljuk, sózzuk, ízesítjük, hozzákeverjük a majonézt és tálaljuk.