magdireceptek

Nyári sárgarépa krémleves aszalt paradicsommal, snidlinggel

Valamelyik nap végre kicsit jobb volt az idő, legalábbis nálunk. Nem volt özönvíz sem, és mégsem kapunk hőgutát. 
Így egy egyszerű levest is készítettem. 



Hozzávalók:

8 szem nagyobb sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2-3 ek. vegamix

2-3 ek. extra szűz olívaolaj  
2 szál friss kapor
1 szem paradicsom 
1 l víz
2 dl zebtejszín

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, és felkarikázzuk. A krumplit és a paradicsomot és vöröshagymát is szintén meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, vízzel, megszórjuk vegamix-szel és puhára főzzük. Majd hozzáöntjük a zabtejszínt, belevágjuk a kaprot, fokhagymát, megsózzuk és vizet hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint még vízzel hígíthatjuk. Metélőhagymával megszórjuk, és aszalt paradicsommal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán póréhagymás sajtszósz

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom sajtszósz, és ráadásul tisztán növényi is. Hozzávalók: 25 dkg olívás Viofast növényi sajt25 dkg füstölt Viofast növényi sajt10...

Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj

vega_pokemontrainer4000

Nem tudom, ti hogy vagytok vele. Mi nagyon szeretjük. Most, hogy a veteményen kívül van egy kis fűszerkertünk is, adva...

Spenótos-füstölt tofus palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Egy új palacsintatészta készült tegnap a konyhánkban: a hagyományos recepthez reszeltem egy nagyobb sárgarépát, ill.hozzáadtam 5 gerezd fokhagymát. Mindezt még...