Valamelyik nap végre kicsit jobb volt az idő, legalábbis nálunk. Nem volt özönvíz sem, és mégsem kapunk hőgutát.
Így egy egyszerű levest is készítettem.
Hozzávalók:
8 szem nagyobb sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2-3 ek. vegamix
só
2-3 ek. extra szűz olívaolaj
2 szál friss kapor
1 szem paradicsom
1 l víz
2 dl zebtejszín
Elkészítés:
A sárgarépákat meghámozzuk, és felkarikázzuk. A krumplit és a paradicsomot és vöröshagymát is szintén meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, vízzel, megszórjuk vegamix-szel és puhára főzzük. Majd hozzáöntjük a zabtejszínt, belevágjuk a kaprot, fokhagymát, megsózzuk és vizet hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint még vízzel hígíthatjuk. Metélőhagymával megszórjuk, és aszalt paradicsommal tálaljuk.