Hozzávalók:
4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife natùr növényi sajt
—
2-3 ek. olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítőt, kókuszolajat, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követően megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.
Mustáros-növényi sajtos sült paprikás szejtánszelet
A mai ebédünk volt ez a különleges, fehérjében gazdag eledel. Törtkrumplival és egy jó nagy adat vegyes salátával fogyasztottuk. Hozzávalók:...