magdireceptek

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben. 
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
4 szál közepes sárgarépa
2 db karalábé
1 közepes zellergumó
1 szál közepes fehérrépa
1 cukkini
2 burgonya
1 konzerv hámozott paradicsom
1 liter víz
1-2 ek. bazsalikom
1-2 tk zsálya
himalaya só ízlés szerint
1 konzerv fehér bab
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk,  kevés vízen megpároljuk, majd rátesszük a felkarikázott sárgarépát. Kevés párolás ( 10-15 perc ) után a többi megtisztított és felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, ráöntjük a paradicsomot is. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Beízesítjük a fűszerekkel, majd lassú tűzön hagyjuk 30 – 40 percet főni. Az olajat és a leszűrt babkonzervet a végén adjuk hozzá.
A lereszelt növényi sajtot a legvégén szórjuk rá, várjuk meg, amíg kicsit ráolvad. 

Fogyaszthatjuk fokhagymás pirítós kenyérkockákkal is.

Ezeket olvastad már?

Nőnap

Férjem, a blogunk fotósa ezzel a virágzó kaktuszunk fotójával köszönti a női olvasókat (gyanítjuk, ők vannak többségben 🙂  Szép napot...