magdireceptek

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben. 
Hozzávalók
1 nagy fej vöröshagyma
4 szál közepes sárgarépa
2 db karalábé
1 közepes zellergumó
1 szál közepes fehérrépa
1 cukkini
2 burgonya
1 konzerv hámozott paradicsom
1 liter víz
1-2 ek. bazsalikom
1-2 tk zsálya
himalaya só ízlés szerint
1 konzerv fehér bab
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk,  kevés vízen megpároljuk, majd rátesszük a felkarikázott sárgarépát. Kevés párolás ( 10-15 perc ) után a többi megtisztított és felkockázott zöldségeket is hozzáadjuk, ráöntjük a paradicsomot is. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Beízesítjük a fűszerekkel, majd lassú tűzön hagyjuk 30 – 40 percet főni. Az olajat és a leszűrt babkonzervet a végén adjuk hozzá.
A lereszelt növényi sajtot a legvégén szórjuk rá, várjuk meg, amíg kicsit ráolvad. 

Fogyaszthatjuk fokhagymás pirítós kenyérkockákkal is.

Ezeket olvastad már?

Csak egy kis sült répa

vega_pokemontrainer4000

Ezt nem is recept gyanánt írom, csak egy kis színt szeretnék feltenni a blogra. Egyik nap valami könnyűre vágytam és...

Babonézes céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Mai nap hagymás törtkrumplit ettünk rántott zellerrel és karalábéval. Ehhez készítettem ezt a gyors, finom és egészséges salátát.  Hozzávalók: 1...

A gyümölcssaláták új generációja

vega_pokemontrainer4000

Tegnap babalátogatóban voltak nálunk nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi. 🙂 Fanni egész nap olyan drága volt, örült mindenkinek, el-elmorzsolt mosolyokat nagymamának,...