magdireceptek

Nem fotogén, de finom :-)

Ahogyan megyünk az igazi télbe, egyre jobban hiányzik a tavasz. Ezért valamelyik nap nagyon olcsón friss spenótot vettem, nosztalgiázni és tavaszt várni 🙂  Ezt készítettem el, lasagne-val. 
A spenótból a szokott módon készítettem mártást, illetve készítettem egy kis növényi tejfölt is:
Növényi tejföl hozzávalók:
1/2 csésze héjától megfosztott mandula
1/2 csésze napraforgó
1 közepes nagyságú fÅ‘tt burgonya
1-2 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
1 csöppnyi méz
4-5 evÅ‘kanál liszt

Elkészítés:

Annyi vizet adjunk hozzá, amennyivel a turmix kényelmesen kever, és turmixoljuk össze. Ehhez adtam még 2 ek. sörélesztÅ‘pelyhet. 

Lasagne elkészítése:

Kiolajozott tepsit meglocsoltam egy kevés spenótmártással, majd lasagne lapokkal borítottam, majd ismét spenót, erre egy kevés reszelt füstölt tofu, majd lasagne következett…Addig rakosgattam (a spenótot, lasagne lapokat és füstölt tofut), amíg elfogyott minden. A végén növényi tejföllel és olajjal locsoltam meg, és közepes lángon kisütöttem. Salátával igen finom volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Nyári finomfÅ‘zelék avokádó-habarással

vega_pokemontrainer4000

Zsenge répából, borsóból és krumpliból készítettem fÅ‘zeléket, kicsit másképp:) Vízen hagymát pároltam, majd erre tettem felkarikázott répát, borsót, felkockázott krumplit,...

Frankfurti leves

vega_pokemontrainer4000

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap...