Pénteken hirtelen felindulásból készült mára barátainknak ez a keksz: a kekszet szeretjük, a gesztenyét is, és mindezt egy kis naranccsal gondoltam, hogy ellensúlyozom. Meglepően kellemes ízhatású lett, felvesszük a repertoárba. 🙂
Hozzávalók:
32 dkg zabpehely
24 dkg liszt (fele finom-fele teljes kiőrlésű)
1 ek. foszfátmentes sütőpor 
2 nagy marék mazsola
2 nagy marék dió, felaprítva
1 marék napraforgómag
3 dl 100-ban extra szűz olívaolaj  
2 alma, reszelve
1 citrom héja és leve
3 ek. méz
15 dkg nyírfacukor 
—
50 dkg gesztenyepüré
2 ek. Alpro vaníliás szójatej
— 
2 narancs
Elkészítés:
A liszteket, a foszfátmentes sütőport összekeverjük,  majd  hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Alaposan összedolgozzuk. Az almát nem  szükséges meghámoznunk, héjastul reszeljük bele. Egy kevéssé  pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtottam, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk; és kb. 30 perc alatt közepes lángon, egyszer  megfordítva kisütjük. 
A gesztenyét felolvasztjuk, és két ek. vaníliás szójatejjel kikeverjük; majd ráhalmozzuk a kihűlt süteményekre, és narancsgerezdekkel díszítjük. 
				 
								