magdireceptek

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-)

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma
1 marék napraforgómag
3 ek. extra szűz olívaolaj 
só- ízlés szerint

Pritaminpaprikás tofu 

Elkészítés:

 A napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A medvehagymát felaprítjuk. Majd mindezt + olívaolajat egy mixerbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Utólag sózzuk. Ma tésztára tettük, és pritaminpaprikás tofu kockákat is ettünk hozzá. Fenséges volt.:-)

Ezeket olvastad már?

Kókuszos, mézes diótej

vega_pokemontrainer4000

Elfogyott a mandulánk, ill. kukoricatejporunk is, így ma reggel ezzel szembesülve diótejet készítettem. (Vagyis már tegnap előkészültem erre az állapotra,...

Babos szupergyors tagliatelle

vega_pokemontrainer4000

Minden héten több alkalommal is kerül tésztás étel az asztalunkra. Kisfiúnk nagy tészta-rajongó. Próbálom tartalmasan elkészíteni. Ez most durum, tojás...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...