magdireceptek

Napraforgós-medvehagymás pesto

Az egyik legfinomabb pesto. Persze, finom olívaolaj is kell hozzá.:-)

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma
1 marék napraforgómag
3 ek. extra szűz olívaolaj 
só- ízlés szerint

Pritaminpaprikás tofu 

Elkészítés:

 A napraforgómagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A medvehagymát felaprítjuk. Majd mindezt + olívaolajat egy mixerbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Utólag sózzuk. Ma tésztára tettük, és pritaminpaprikás tofu kockákat is ettünk hozzá. Fenséges volt.:-)

Ezeket olvastad már?

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...