magdireceptek

Napraforgó pástétom és négy magvas tavaszi saláta

A pástétomhoz megpirítottam kb. 25 dkg napraforgómagot, majd egy kevés vízzel, olívaolajjal, sóval összeturmixoltam. Majd 5-6 gerezd apróra vágott fokhagyma, borsikafű és petrezselyemzöld került bele. Finom kenyérre való pástétom lett 🙂

A salátához 1 db répát, negyed karalábét, 2 retket, harmad kígyóuborkát, és fél kaliforniai paprikát lereszeltem, majd diót, napraforgómagot, lenmagot és szezámmagot pirítottam. A zöldségeket besóztam, kinyomkodtam, majd olívaolajat öntöttem rá, és a magokat belekevertem. A végén egy jó nagy csokor petrezselymet vágtam hozzá.
A zöldségek vitaminjai az olajos magvakkal jobban felszívódnak, ezért érdemes így, együtt ennünk őket. És hát persze finom is 🙂 

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂 Hozzávalók: 20 dkg zabpehely2 dl...

Málnás kölespuding feketeribizlivel

Nagyon szeretjük a kölest, és mivel megjelent a piacon a málna, ami szintén egyik nagy kedvencünk, most a kettőt ötvöztük....

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...