magdireceptek

Napraforgó pástétom és négy magvas tavaszi saláta

A pástétomhoz megpirítottam kb. 25 dkg napraforgómagot, majd egy kevés vízzel, olívaolajjal, sóval összeturmixoltam. Majd 5-6 gerezd apróra vágott fokhagyma, borsikafű és petrezselyemzöld került bele. Finom kenyérre való pástétom lett 🙂

A salátához 1 db répát, negyed karalábét, 2 retket, harmad kígyóuborkát, és fél kaliforniai paprikát lereszeltem, majd diót, napraforgómagot, lenmagot és szezámmagot pirítottam. A zöldségeket besóztam, kinyomkodtam, majd olívaolajat öntöttem rá, és a magokat belekevertem. A végén egy jó nagy csokor petrezselymet vágtam hozzá.
A zöldségek vitaminjai az olajos magvakkal jobban felszívódnak, ezért érdemes így, együtt ennünk őket. És hát persze finom is 🙂 

Ezeket olvastad már?

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

vega_pokemontrainer4000

Ma nagyon kevés időm volt főzni, így előfőzött barnarizst főztem ki, amelybe belekevertem aprított petrezselymzöldet és borsót, és miközben főtt...

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...