magdireceptek

Mézes-mazsolás buci

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
1 csipet só
2 dkg élesztő
1/2 ek. cukor
kb. 1-1,5 bögre víz
1 marék mazsola


3 ek. méz
2 ek. olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben. A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt, majd 10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk, beletesszük a mazsolát. 1 órát pihentetjük, majd kör alakúra kinyújtjuk és 16 cikket vágunk belőle. A cikkeket kívülről befele tekerjük fel. A tetejét folyékony méz+olaj keverékével kenjük meg. 30 percig a sütő legalacsonyabb fokán kelesztjük, majd kb. 20-30 perc alatt kisütjük. finom, omlós, de a kérge ropogós. 🙂

Ezeket olvastad már?

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam,...

Magyaros napraforgó pástétom

Gyors, egészséges, finom pástétom, finom napraforgómaggal. 🙂 Hozzávalók: 20 dkg darált napraforgómag1 fej vöröshagyma1 szál újhagymakevés petrezselyemzöld 1/2 ek. extra...