magdireceptek

Medvehagymás zabfasírt

Még talán két hétig tart a medvehagyma szezon, így egy recept erre az időszakra 🙂

Hozzávalók:

20 dkg zabpehely
2 dl víz
1/2 csokor medvehagyma, alaposan felaprítva 
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz

kömény
olívaolaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk, beletesszük a zabpelyhet. Sózzuk és addig főzzük, amíg teljesen meg nem fő, és jól fel nem veszi a vizet. Jól formázható anyag lesz. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük az apróra vágott medvehagymát. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, és ezt is hozzáöntjük. Olajjal kikent tepsibe tesszük, enyhén meglocsoljuk olajjal és nagy lángon, egyszer megfordítva kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Nyári mediterrán party-falatok :-)

vega_pokemontrainer4000

Megmaradt 2 db főtt krumplink (tegnap este krumplis-„túrós” fánkot készítettem, sajnos fotó nem készült, mert nagyon éhesek voltunk), ill. tofus-aszalt...

Sütőtökpástétom

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk ismét finom sütőtököt. Fogok készíteni majd töltött, rántott sütőtököt, ill.sütőtökös süteményt is. Ma egyelőre pástétom készült belőle, mert erre...