Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
3 ek.100% extra szűz olivaolaj
2 ek. lenmagpehely
—
kb. 0,5 kg mák
kb. 15 dkg nyírfacukor
—
0,5 kg eper
Elkészítés:
A krumplit előző este megfőzzük, megpucoljuk és áttörjük, majd hűtőbe tesszük. Reggel hozzáadjuk a lisztet, olajat, lenmagpelyhet. Alaposan összekeverjük. Majd kinyújtjuk, és kis csíkokat vágunk, melyeket tovább aprózva belevágunk forrásban lévő sós vízbe. 10 perc főzés után hideg vízzel leszűrjük, és beleforgatjuk az időközben megdarált mák + nyírfacukor keverékébe. Az epret megmossuk, felkockázzuk és egy edénybe téve összefőzzük, kb. 10 perc alatt. Ezzel locsoljuk meg a nudlikat.