magdireceptek

Lestyános lencseburger

Nagyon finom, akár főzelék/más köret mellé, akár hamburgerbe téve.

Hozzávalók:

10-15 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1csokor lestyán (ha nincs, jó a petrezselyem is)
3 ek. zabpehelyliszt
2 szelet rozskenyér
1 ek. gabonakolbász
1 kaliforniai paprika (nálam zöld volt a kertből)
só, majoranna, babérlevél, vegamix
2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz

Elkészítés:

A lencsét válogatás után beáztatjuk, majd vegamixes, babérleveles és sós vízben megfőzzük. A kenyereket vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés vízben megpároljuk. Egy tálba a kenyereket kinyomkodjuk, beletesszük a párolt hagymát, a megfőtt és szétturmixolt lencsét, majorannát, gabonakolbászt, fokhagymát, zabpehelylisztet, a beáztatott lenmagot (ez tartja össze, tojás helyett). Apró kockákra vágjuk a paprikát, ezt is hozzáadjuk. Majd apróra vágott lestyánnal ízesítjük. Egy tepsit kiolajozunk, erre halmokat formázunk, melyeket ellapítunk. A tetejüket is megkenjük olajjal, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt (egyszer megforgatva) kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

Íme, a korábban megígért recept Anditól. Hozzávalók: piskótához: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg fehér liszt15 dkg gyümölcscukor1 ek. szódabikarbóna5...