magdireceptek

Különleges, téli saláta

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk éhesek.

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök

0,5 kg száraz csicseriborsó

1 tk,fokhagymapor

1 tk. romai kömény

1 tk. currypor

só – ízlés szerint

1 doboz bébispenót

1 marék tökmag

1 marék vörösáfonya (opcionális)

Elkészítés:

A sütőtököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kb 2 ek. olajon megpirítjuk,

A csicserihez a száraz csicserit olajjal és az abba kevert fűszerekkel összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 220 fokon 30 percig sütjük (közben forgatjuk). Egy nagy tálban összekeverjük a sütőtököt , csicserit, pirított tökmagot és a bébispenótot is összekeverjük. Melegen fogyasztjuk.

Ezeket olvastad már?

Ünnepi Goody-foody

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...

Rizsmajonézes saláta

Kittinél olvastam a rizsmajonézről, tudtam, hogy ki kell próbálnom. 🙂  Hozzávalók: A rizsmajonézhez: 2 dl főtt barnarizs2 dl növényi tej...

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...