Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk éhesek.
Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
0,5 kg száraz csicseriborsó
1 tk,fokhagymapor
1 tk. romai kömény
1 tk. currypor
só – ízlés szerint
1 doboz bébispenót
1 marék tökmag
1 marék vörösáfonya (opcionális)
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kb 2 ek. olajon megpirítjuk,
A csicserihez a száraz csicserit olajjal és az abba kevert fűszerekkel összekeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 220 fokon 30 percig sütjük (közben forgatjuk). Egy nagy tálban összekeverjük a sütőtököt , csicserit, pirított tökmagot és a bébispenótot is összekeverjük. Melegen fogyasztjuk.