magdireceptek

Köles-kukorica kása-torta mogyoróvajjal és karoböntettel

Kaptunk a Biorganik-tól instant kásákat kipróbálási célból. Most az elsőből készítettem egy finom édességet. 
Hozzávalók:
3 ek. darált földimogyoró (opcionális)
kb. 1-2 dl forró víz
6 ek. mogyoróvaj 
6 evőkanál víz
3 evőkanál karobpor
3 evőkanál növényi tejpor
2 evőkanál kókuszolaj
3-4 evőkanál datolyaszirup
3-4 evőkanál víz 
Elkészítés:

Az instant kását leforrázzuk a vízzel és állni hagyjuk. Majd egy tálcán kisimítjuk, rákenjük a mogyoróvajat, és az előzetesen elkészített karobszószt. A szószt így készítjük:  a vizet felforraljuk, beletesszük a tejport és a karobot, majd a szirupot is. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó főzelék szójapárizsi-pörkölttel

A főzelékhez kb. fél kiló sárgaborsó kiválogatása után kis vízen hagymát pároltam, majd ebbe olajat tettem, négy gerezd fokhagymát, köményt, babérlevelet, vizet,...