magdireceptek

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla.

Hozzávalók:

4-5 ek. kókuszzsír
2 ek. bio levespor-és ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
friss rozmaring- ízlés szerint
1 ek. fokhagymagranulátum
1 kg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, majd kókuszsírral megkent és vízzel meglocsolt tepsibe tesszük, ahol fólia alatt 200 fokon  20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ízesítjük a „vegetával”, rozmaringgal és 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymagranulátumot és a sörélesztőpelyhet, összekeverjük, és salátával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

ZÖLD-ség leves

Magdi

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó...

Lencsecurry

Magdi

Igazi év végi fehérjebomba-étel. Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 sárgarépa 2 ek. olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma...