magdireceptek

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla.

Hozzávalók:

4-5 ek. kókuszzsír
2 ek. bio levespor-és ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
friss rozmaring- ízlés szerint
1 ek. fokhagymagranulátum
1 kg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, majd kókuszsírral megkent és vízzel meglocsolt tepsibe tesszük, ahol fólia alatt 200 fokon  20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ízesítjük a „vegetával”, rozmaringgal és 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymagranulátumot és a sörélesztőpelyhet, összekeverjük, és salátával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Mexikói rizs és petrezselymes rántott karalábé

vega_pokemontrainer4000

Gyors, egyszerű és finom. 🙂 Sós, dupla mennyiségű vízben kifőztem rizst, kevertem hozzá kukoricát, illetve pritaminpaprikát, petrezselyemzöldet és szójavirslit. Eközben...