magdireceptek

Karfiolleves

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a kertből van:). 

Nálunk a karfiolleves mindig más.:) Amilyen hangulatban vagyok, úgy készítem: valamikor aranysárga, valamikor piros, valamikor fehér. 🙂 Most piros készült, kevés rántással. 2 répát, 2 krumplit, 1/4 zellert megpucoltam, feldaraboltam, és köménnyel, vegamix-szel, 1 paprikával, 1 paradicsommal, 1 fej egész hagymával, 4 gerezd fokhagymával ízesítve félkeményre pároltam. Ekkor tettem bele a rózsáira szedett karfiolt (fél karfiolt, férjem nagynénjétől kaptuk tegnap. 🙂  Eközben rántást készítettem, ezt kevertem bele, majd petrezselymet szórtam rá, és még 10 perig főztem. Nagyon finom 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán rácsos

Olyan egyszerű, hogy tegnap kb. 10 perc alatt összekészítettem és 20 perc alatt kisült. És nagyon-nagyon finom is. Hozzávalók: 25...

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem...

Fanni két hetes

Ennivalót hoztam, de átvitt értelemben. 🙂  Kedden volt két hetes a csöpp kislányunk, aki szépen gyarapodik, növekszik.  Sokat izeg-mozog, állandóan...