Egy gyors főzelék a mai napról. Karácsony után jólesik ám. 🙂
Hozzávalók:
3 nagyobb karalábé
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 tk. köménymag
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. Reform Vito ételízesítő
1 csipet só
1 csokor petrezselyem
kb. 1 l víz
—
1 dl növényi tejszín (most kék Hulala)
2 ek. barnarizs-liszt
1 tk. Reform Vito ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A karalábékat megmossuk, és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A répával ugyanígy járunk el. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és vízen megpároljuk. Ehhez adjuk hozzá az olajat, a karalábét, sárgarépát és a fűszereket (só, vegeta, köménymag). Kb. 1 l vízzel felöntjük. Puhulásig fedő alatt főzzük a zöldségeket. Eközben a tejszínből, és a barnarizs-lisztből habarást készítünk, fűszerezzük az ételízesítővel és a széttört fokhagymával. Ezt hozzákeverjük a karalábés-répához, és összekeverést követőn kb. 5 perc alatt készre főzzük.