magdireceptek

Karalábéfőzelék glutén-és tejmentes habarással

Egy gyors főzelék a mai napról. Karácsony után jólesik ám. 🙂

Hozzávalók:

3 nagyobb karalábé
1 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 tk. köménymag 
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 ek. Reform Vito ételízesítő
1 csipet só
1 csokor petrezselyem
kb. 1 l víz 

1 dl növényi tejszín (most kék Hulala)
2 ek. barnarizs-liszt
1 tk. Reform Vito ételízesítő
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A karalábékat megmossuk, és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A répával ugyanígy járunk el. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és vízen megpároljuk. Ehhez adjuk hozzá az olajat, a karalábét, sárgarépát és a fűszereket (só, vegeta, köménymag). Kb. 1 l vízzel felöntjük. Puhulásig fedő alatt főzzük a zöldségeket. Eközben a tejszínből, és a barnarizs-lisztből habarást készítünk, fűszerezzük az ételízesítővel és a széttört fokhagymával. Ezt hozzákeverjük a karalábés-répához, és összekeverést követőn kb. 5 perc alatt készre főzzük.

Ezeket olvastad már?

Édes otthoni íz :-)

A krumplileves gyermekkori kedves emlékem, most vegán módon készítettem el.  Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma3 dl kukoricatej2 ek. liszt1...

Meggyes-pudingos vegán piskóta

Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg rétesliszt20 dkg nyírfacukor12 ek. olaj (4 szűz...

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1...