Szintén gyors, nyári fasírt a gyors,nyári főzelékhez. 🙂 2 db karalábét 1 nagy répával együtt meghámoztam, felkockáztam, és megfőztem. Közben 1/3 kg zabpelyhet főztem, sós vízben. A zöldségeket összetörtem, hozzákevertem a zabpelyhet, 1 óriás csokor petrezselymet, 3 kanál pritaminpaprika lekvárt, egy vízen megpárolt hagymát, 4 gerezd fokhagymát, köménymagot, majorannát. Ebbe is került 3 ek. lenmagpehely, fel pohár vízben áztatva, ezt tartja össze, ill. kevés tk. liszt is. Szezámmagos morzsába forgatva sütöttem ki, természetesen kevés olajjal kikent tepsiben, nagy lángon, kb. 20 perc alatt. Ebből az adagból 25 db fasírt lett.
Vegán őszibarackos „krémtúró”
Hozzávalók: 1 doboz őszibarackos Alpro szójajoghurt (lehet más ízesítésű is) 3 ek. Alpro natúr joghurt15 dkg főtt köles10 dkg natúr...