magdireceptek

Karalábé rakottas

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl. vegán rizskoch:). Viszont ez a karalábés étel is olyan finom volt, hogy mindenképp leírom 🙂 Nagyon sok karalábét kaptunk (a zeller mellett), a paprikánk már romlani kezdett,  így most ezekből az alapanyagokból készülnek majd az ételeink 🙂

Hozzávalók:

6 db nagyobb karalábé, kockára vágva, párolva,
1 csésze rizs
2 csésze víz
500 ml kesudiótejföl (:2-3 marék kesudió, víz, olaj, fokhagyma)
só, petrezselyem
2 nagyobb vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom
gabonakolbász

Elkészítés:

Rizst megfőztem, ill. a kockára vágott karalábét is. A kesudiótejfölt így készítettem: a kesudiót (2-3 marékkal ) alaposan és sokáig elturmixoltam vízzel, olívaolajjal és sóval, fokhagymával. A hagymából, paprikából, paradicsomból lecsót készítettem, amelyet gabonakolbásszal „tunningoltam fel”. 
Majd kiolajoztam egy tepsit, először beletettem a párolt karalábét, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, majd a rizs következett, és arra a lecsó. Ezt követően ismét karalábét (és petrezselymet) pakoltam (szórtam), majd beborítottam mindezt kesutejföllel, és 20-30 percig közepes lángon sütöttem. Petrezselymet a végén szórtam rá. Nagyon finom volt, több ember ebédelt és vacsorázott is nálunk, és mindenkinek ízlett 🙂 

Ezeket olvastad már?

Marcipános-sárgabarackos zabkása

Ez valami fantasztikus volt, mindenképp érdemes kipróbálni, aki szereti az édes reggelit, annak akkor, aki nem, annak ebéd utánra, estére....

Bean burrito

Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól előkészítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat...

Nyers vegan brownie

Lassan itt az eperszezon, így ideje elpusztítani a hűtőben megmaradt fagyasztott, finom eperszemeket.  Most vegán nyers brownie készült hozzá. Hozzávalók:...