Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl. vegán rizskoch:). Viszont ez a karalábés étel is olyan finom volt, hogy mindenképp leírom 🙂 Nagyon sok karalábét kaptunk (a zeller mellett), a paprikánk már romlani kezdett, így most ezekből az alapanyagokból készülnek majd az ételeink 🙂
Hozzávalók:
6 db nagyobb karalábé, kockára vágva, párolva,
1 csésze rizs
2 csésze víz
500 ml kesudiótejföl (:2-3 marék kesudió, víz, olaj, fokhagyma)
só, petrezselyem
2 nagyobb vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom
gabonakolbász
Elkészítés:
Rizst megfőztem, ill. a kockára vágott karalábét is. A kesudiótejfölt így készítettem: a kesudiót (2-3 marékkal ) alaposan és sokáig elturmixoltam vízzel, olívaolajjal és sóval, fokhagymával. A hagymából, paprikából, paradicsomból lecsót készítettem, amelyet gabonakolbásszal „tunningoltam fel”.
Majd kiolajoztam egy tepsit, először beletettem a párolt karalábét, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, majd a rizs következett, és arra a lecsó. Ezt követően ismét karalábét (és petrezselymet) pakoltam (szórtam), majd beborítottam mindezt kesutejföllel, és 20-30 percig közepes lángon sütöttem. Petrezselymet a végén szórtam rá. Nagyon finom volt, több ember ebédelt és vacsorázott is nálunk, és mindenkinek ízlett 🙂