magdireceptek

Karalábé rakottas

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl. vegán rizskoch:). Viszont ez a karalábés étel is olyan finom volt, hogy mindenképp leírom 🙂 Nagyon sok karalábét kaptunk (a zeller mellett), a paprikánk már romlani kezdett,  így most ezekből az alapanyagokból készülnek majd az ételeink 🙂

Hozzávalók:

6 db nagyobb karalábé, kockára vágva, párolva,
1 csésze rizs
2 csésze víz
500 ml kesudiótejföl (:2-3 marék kesudió, víz, olaj, fokhagyma)
só, petrezselyem
2 nagyobb vöröshagyma
1 kg paprika
3 szem paradicsom
gabonakolbász

Elkészítés:

Rizst megfőztem, ill. a kockára vágott karalábét is. A kesudiótejfölt így készítettem: a kesudiót (2-3 marékkal ) alaposan és sokáig elturmixoltam vízzel, olívaolajjal és sóval, fokhagymával. A hagymából, paprikából, paradicsomból lecsót készítettem, amelyet gabonakolbásszal „tunningoltam fel”. 
Majd kiolajoztam egy tepsit, először beletettem a párolt karalábét, megszórtam apróra vágott petrezselyemmel, majd a rizs következett, és arra a lecsó. Ezt követően ismét karalábét (és petrezselymet) pakoltam (szórtam), majd beborítottam mindezt kesutejföllel, és 20-30 percig közepes lángon sütöttem. Petrezselymet a végén szórtam rá. Nagyon finom volt, több ember ebédelt és vacsorázott is nálunk, és mindenkinek ízlett 🙂 

Ezeket olvastad már?

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Diós kosárkák :)

Ma örülök, hogy újabb vegán sütire volt időm, két mosás és dolgozatjavítás + könyvszerkesztés között. 🙂 Nemrég kaptunk még tavalyi...

Téli saláta

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...