magdireceptek

Kapros grill és házi ketchup

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert különben odaég, vagy az íze nem jön ki. Mi most burgonyát, kápia paprikát és füstölt tofut sütöttünk össze. 
Házi ketchupöt készítettem hozzá, így egy salátával teljes értékű ebédünk volt valamelyik nap. 
Házi ketchup – hozzávalók:

1 kg friss paradicsom
2gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregano
4ek. olívaolaj
2-3 tk. só

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és elnegyedeljük őket. Egy tepsit kiolajozunk  2 evőkanál olívaolajjal, és beletesszük a paradicsomokat. Megszórjuk sóval, a fűszereket is rátépkedjük és fokhagymákat is ráreszeljük. Meglocsoljuk a maradék olajjal és 180 fokon 1 óra alatt jól átsütjük a paradicsomokat (fél időben megfordítjuk). Egy tálba tesszük, majd botmixerrel krémesítjük Ekkor ízesítjük igény szerint a nyírfacukorral, ill. adhatunk hozzá vizet. 

Ezeket olvastad már?

Lencsés-sütőtök burger

vega_pokemontrainer4000

Hm, de finom volt:-). Fasírtként is fogyasztható, de hamburgerként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 20 dkg bio barna...

Pikáns sült paprikakrém

vega_pokemontrainer4000

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...