magdireceptek

Kakukkfüves póréhagyma leves, aszalt paradicsommal

A zöldségesnél szemtelenül le volt árazva a póréhagyma, így vettem belőle. Mivel a hagyma fonnyadt volt, az idő pedig hideg, levest készítettem belőle. 

Hozzávalók
2 szál póréhagyma
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 krumpli
növényi rizstejszín 
ízlés szerint kakukkfű
borspótló
só, olaj
Elkészítés
A póréhagymát felkarikáztam, hagymát és fokhagymát, krumplit megpucoltam, és feldaraboltam. Majd egy kevés vízen megpároltam. Amikor megpuhultak, hozzáöntöttem a tejszínt, vízzel felöntöttem és összeturmixoltam. Sóval, kakukkfűvel és borspótlóval ízesítettem ízesítettem, majd olajat is tettem hozzá. Levesbetétként aszalt paradicsomot ettünk: ez sajnos belesüppedt a levesbe, ezért nem látszik. 

Ezeket olvastad már?

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

vega_pokemontrainer4000

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂 Hozzávalók: 5 dl növényi tej20 dkg kukoricadara5-10 dkg nyírfacukor2...

Újra kapható A tél ízei – AKCIÓ :)

vega_pokemontrainer4000

A tavaly kolléganőmmel közösen kiadott A tél ízei című vegán szakácskönyv 1,5 hónap alatt elfogyott, sikerkönyv lett belőle. Közel 50...

Programajánló

vega_pokemontrainer4000

Kedves ismerősünk, Tóth Gábor és ismerősi tartanak előadásokat ebben a negyedévben is. A részletes meghívó így néz ki: