magdireceptek

Hajdinás csicserigulyás

Ma egy egytálétel receptjét hoztam. Igazi téli csemege. 🙂

Hozzávalók:                                                                                  

2-3 marék natúr hajdina
1 nagy fej hagyma
2-3 közepes burgonya

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyem gyökér

 kevés zeller és karalábé

2-3 gerezd fokhagyma

1 kisebb pritaminpaprika

 himalaya só – ízlés szerint

1 tk. őrölt kömény
1 ek. pirospaprika

 2 ek. olaj

1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap felfőzzük / 4-5 percig főzzük /, majd leöntjük a vizet. A hagymát apró kockára vágjuk és az. olajjal, 1 dl vízzel és sóval kb. 10 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk az őrölt köményt, pirospaprikát,megtört fokhagymát, a felkockázott pritamin paprikát és a paradicsompürét / jó kis pörkölt alapot kaptunk /, 1 dl vizet és kb 10-15 percig kis lángon főzzük. / összeérleljük az ízeket/. Ezután hozzákeverjük a csicseriborsót és + még vizet, hogy le ne égjen és főzzük a pörköltet kb. 1 óra hosszát. Ha már csak gyengén roppanós a borsó, hozzákeverjük a  megtisztított és apró kockákra vágott zöldségeket, burgonyát, valamint a megmosott hajdinát, az ételízesítőt, annyi vizet, ami bőven ellepi és annyi sót ( főzés közben ) amennyit az ízlésük diktál. Kb 1/2 óra alatt készre fő. A főzés befejeztével hozzászórjuk az apróra vágott petrezselymet.

( A főzés végig fedő alatt történik )

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek....