
A hagymalevesről:
Egy közepes krumplit és három nagy fej hagymát és 4 gerezd fokhagymát megpucoltam, felvágtam, és kis vízen megfőztem. Tettem bele házi „vegetát”, köménymagot, sót, olajat, és kicsit (5-10 percig) összefőztem. Amikor még félig roppant a krumpli és a hagyma is, öntöttem bele Hulala főzőtejszínt (most ez van itthon, de bármilyen növényi tejföl megfelelő), és összeturmixoltam. Kicsit forraltam még, és lezártam.
A diós baguette-ről:
Hozzávalók:
200 dkg teljes kiőrlésű liszt,
50 dkg finomliszt,
50 dkg durumliszt,
kis korpa,
só,
2,5 dkg élesztő,
4-5 szem dió felvágva,
és annyi víz, amennyit felvesz.
Az élesztőt felfuttattam, és közben minden összetevőt összeöntöttem. Az élesztő hozzáadása után még annyi vizet öntöttem a tésztába, amennyit felvett,. és jól összedolgoztam. Nem kellett keleszteni, csupán a kiformázás után a tepsiben kelesztettem: 50 fokos sütőbe tettem 20 percre, ez idő alatt szépen megkelt, majd ezután kapcsoltam nagy, majd közepes és kis lángra. Kb. 30-40 perc alatt sült meg.