Holnap több barátunkkal eszünk együtt, mi gyümölcslevest viszünk erre az alkalomra. Merthogy elkezdődött a gyümölcsleves igazi szezonja :))) Mi ezt legtöbbször nem ebédre szoktuk enni, hanem reggelire, müzlivel. Nem tudom, miért. 🙂 Vagy ha ebédre esszük, akkor mondjuk diós tésztát eszünk utána, hogy ne keveredjen a gyümölcs a zöldséggel, az édes a sóssal. 🙂
Előbányáztam a mélyhűtőből málnát, a befőttek közül pedig cseresznyét, meggyet, körtét. Híg eperpudingot (most hagyományos, boltit), főztem mandulatejjel és a befőttek levével, majd beleöntöttem a gyümölcsöket, belekarikáztam citromot, tettem bele mézet, fahéjat és gyorsan lezártam. 🙂 10 perc alatt készen van, kihűlés után fogyasztható 🙂