magdireceptek

Gyors gyümölcsleves meleg tavaszi napokra :)

Holnap több barátunkkal eszünk együtt, mi gyümölcslevest viszünk erre az alkalomra. Merthogy elkezdődött a gyümölcsleves igazi szezonja :))) Mi ezt legtöbbször nem ebédre szoktuk enni, hanem reggelire, müzlivel. Nem tudom, miért. 🙂 Vagy ha ebédre esszük, akkor mondjuk diós tésztát eszünk utána, hogy ne keveredjen a gyümölcs a zöldséggel, az édes a sóssal. 🙂 

Előbányáztam a mélyhűtőből málnát, a befőttek közül pedig cseresznyét, meggyet, körtét. Híg eperpudingot (most hagyományos, boltit), főztem mandulatejjel és a befőttek levével, majd beleöntöttem a gyümölcsöket, belekarikáztam citromot, tettem bele mézet, fahéjat és gyorsan lezártam. 🙂 10 perc alatt készen van, kihűlés után fogyasztható 🙂 

Ezeket olvastad már?

Egy túlélő őszinte vallomása

Úgy gondoltuk, megosztjuk  a blog olvasóival az elmúlt időszak eseményeit, melyek nem várt nehézségeket hoztak számunkra. 34 évesen, boldog feleségként...

Barnarizs fasírt

Hozzávalók: 40 dkg barnarizs20 dkg sárgarépa, zeller, karalábé – vegyesen4 ek. csicseriborsóliszt 1 fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma2-3 ek pirospaprika fűszerek: majoranna,...

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...