Nem volt kedvem a tofut bepanírozni, és kirántani, azonban maradt estére salátánk és zöldséges rizsünk (a cukkinifasírt már majdnem elfogyott), így gondoltam egyet, és „barbecue szószt” készítettem. Hipp-hopp, már ehettünk is. 🙂
Hozzávalók:
1/2 dl paradicsomsűrítmény
2 ek. szójaszósz
2 tk. nyírfacukor /méz/barna cukor
pár csepp citromlé
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg metélőhagymás tofu /más ízesítésű tofu
—
1 kis csokor petrezselyem
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomsűrítményt, a szójaszószt, a nyírfacukrot, a citromlevet, és a zúzott fokhagymát összekeverjük. A tofut felvágjuk (kb. 0,5 cm vastag darabokra), mindkét oldalát alaposan megforgatjuk a szószban, majd olajjal kikent tepsibe tesszük. 15 perc alatt kisütjük (közben egyszer forgatjuk). A végén petrezselyemmel megszórjuk.