magdireceptek

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel. 

Hozzávalók:

1 közepes zöld cukkini
1 kisebb sárga cukkini
10 dkg metélőhagymás tofu
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
szezámmag-ízlés szerint
Bad Ischler fűszersó v. Natura „vegeta” – ízlés szerint
citromlé-ízlés szerint

kb. 2-3 ek. citromlé
½ ek só
3-4 gerezd fokhagyma
3/4 csésze forró víz
1,5 csésze főtt köles
2 tk. mustár

Elkészítés:

A cukkiniket megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, és  tepsiben vagy grillsütőben 2. ek. olajon elkészítjük. A tofut a végén adjuk hozzá. Ekkor locsoljuk meg egy kevés citromlével, szórjuk meg szezámmaggal. 
Eközben elkészítjük a kölesmajonézt: a főtt kölest beletesszük egy nagyobb, magas falú tálba, majd hozzáadjuk a víz és az olaj felét, ill.a fokhagymát, a citromlevet, a nyírfacukrot, sót, mustárt, és elkezdjük botmixerezni. A többi vizet és olajat fokozatosan adagoljuk hozzá. Ekkora adagból finom franciasalátát is készíthetünk, ill. tartárnak is használhatjuk. 

Ezeket olvastad már?

Hajdina-zabpehely fasírozott (vegán)

Nagyon finom fasírt, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz 🙂 Hozzávalók: 12,5 dkg főtt zabpehely 12,5 dkg főtt hajdina 1 teljes...

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...