Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az aszalványokat kiszedtem belőle, olajos magokat hagytam)
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olaj
10 dkg eritrit/nyírfacukor
kb. 1-2 dl víz
—
30 dkg kg meggy
20 dkg áfonya
20 dkg eper
30 dkg cseresznye
10 dkg eritrit/nyírfacukor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa
Elkészítés:
A lisztet és az eritritet/nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport és az előzetesen kávédarálón megdarált Granoland granolát. (ez egyébként hihetetlenül finom granola-morzsa is lesz, morzsasütiben jól felhasználható, vagy fagyira szórható.) Kimérjük az olajat, beleöntjük. Majd
annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk, összegyúrjuk. Félretesszük kissé pihenni, eközben elkészítjük a tölteléket: a gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és kinyomkodjuk. Egy olajozott, lisztezett tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre morzsát szórunk rá és ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd befedjük a tészta másik felével. 180 fokon, kb. 30 perc alatt kisütjük.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.