magdireceptek

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. 
Ma reggel arra gondoltam, hogy most a rizs mellett „marhapörkölt-feelingű Goody-foody”-val gazdagítom a töltött karalábékat.  Hmmmm, nagyon finom lett. 🙂 

Hozzávalók:

1 doboz Goody-foody marhahús ízű steak
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
 2 tk. pirospaprika
só – ízlés szerint
15 dkg barnarizs, hozzá víz
2 ek. lenmagpehely – 3 ek. vízbe áztatva
1 csokor petrezselyem 
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
szezámmag – ízlés szerint
pár evőkanál rizstejszín
8 db karalábé

Elkészítés:

A barnarizst a szokásos módon megfőzzük. A Goody-foody alá apróra vágott hagymát párolunk, majd köménnyel ízesítjük, pirospaprikával színesítjük, olajat adunk hozzá és a nagyon-nagyon apróra vágott goody-foody-t. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát, petrezselymet és sűrű pörköltet készítünk. Ezt keverjük össze a rizzsel és az előre beáztatott lenmagpehellyel (ez tartja össze). A karalábékat meghámozzuk, teetjüket levágjuk és sós vízben kevés idő alatt enyhén megfőzzük (Annyira, hogy a belsejüket ki tudjuk vájni). Egy kanál segítségével kivájjuk a belsejüket, a megmaradt karalábébelsőből fasírtot is készíthetünk, de én most hozzáadtam a rizses masszához. A tölteléket alaposan összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. A tetejüket meglocsoljuk rizstejszínnel, megszórjuk szezámmaggal. Olajozott tepsiben összesütjük. Salátával tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Datolyás, kókuszvirág cukros muffin (vegán)

 Hozzávalók:2 dl finomliszt1/2 zacskó foszfátmentes sütőpor2 dl kókuszvirág cukor1 dl olívaolaj 2 dl víz 1/2 csésze dió1/2 csésze datolyaElkészítés: A lisztet, sütőport,...