Sok háziasszonynak jelenthet gondot, hogy a család „ragadozó” férfitagjainak mit is főzzön, ami gyorsan elkészül, finom, de egészséges, pl. koleszterinmentes:-) Örömmel „jelentjük, hogy új termék jelent meg a piacon, hála a Vegetár Kft-nek. 🙂 A neve: Goody-foody. Eredetileg szlovák gyártmány, de az imént említett Kft. behozta a magyar piacra. 🙂
Szóval most a csirkehúsos ízesítésű szejtán-szójatermékből készítettem „csirkepaprikást”. Bár nem szoktunk fagyasztott készterméket vásárolni, ezzel kivételt teszünk majd a jövőben is.
Hozzávalók:
1/2 kg durum csavart tészta
1 csomag Goody-foody Sült natúrszelet
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1szeletpritamipaprika
pirospaprika, só, kömény
olaj, víz
növényi tejföl
Elkészítés:
Kevés vízen az apróra vágott hagymákat megpároljuk. Ezután beletesszük a (Kalocsáról kapott) pirospaprikát, apróra vágott pritaminpaprikát, köményt, és sózzuk. 1 ek. lisztet és növényi tejfölt is keverünk bele, és tartalmas pörköltalapot készítünk. A goody-foody darabkákat a leírás szerint sütőben, kevés olajjal kikent tepsiben oldalanként 1,5-1,5 percig sütjük. Majd apró kockákat vágunk, és beletesszük a pörköltbe. Kb 5 perc alatt összefőzzük. Jó sűrű „csirkepaprikás”-sal csaphatjuk be a férfiakat (ha kell):-)