Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem csak vegánul, hanem egy ideig gluténmentesen is étkeztem. Ekkor született meg ez a gofri recept, amely ünnepi lakomának számított a szigorú egészségügyi diéta ideje alatt.
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely (gluténmentes)
1 csésze barna rizsliszt
2 tk, sütőpor
2 ek. őrölt lenmag
1 csésze zabtej
1 csésze zabkrém (pl. Aldiban kapható, de interneten is rendelhető)
2 ek. növényi olaj
opcionális ízesítők (citromhéj, fahéj, alternatív cukorhelyettesítők, vanília)
Elkészítés:
A száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, majd egybeöntve csomómentesre botmixerezzük. Gofri sütőben kisütjük. Gyerekek vaníliapudinggal, vegán nutellával, házi lekvárokkal szeretik. De készítettem már hozzá kókuszkrémet, vagy bármilyen vegán mascarpone-s, vegán tejszínhabos gyümölcskrémet is.