Könnyű édesség a forró napokra.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
kb. 1/2 kg meggy
10 dkg nyírfacukor
1 kocka mélyhűtött gesztenye
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk. Majd az egészet vékonyan megkenjük a felolvasztott, natúr gesztenyepürével. A meggyeket kimagvaljuk és egy tálban becukrozzuk.
Majd egy szitán átszűrjük a levét, és alaposan kinyomkodjuk.
A leveles tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, és a csíkokat telerakjuk a kimagvalt meggyel. Majd felcsavarjuk. Olajozott -nálam szilikon- muffin formákba tesszük. 150 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük. A tetejét is megszórjuk nyírfacukorral, melyet kávédarálón megőrlünk, így nyerünk pornyírfacukrot belőle 🙂