Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés finomság.
Hozzávalók:
piskótához:
40 dkg liszt (fele teljes őrlésű,
fele finom)
20 dkg gyümölcscukor
10 dkg darált dió
1/2 l növényi tej
10 ek. olívaolaj /olaj
krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg dió
méz ízlés szerint
2 növényi tej
—
gyümölcsök (meggy, barack, …)
—
Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően olajjal megkent, lisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük. A krémhez turmixoljuk össze a gesztenyemasszát, a diót és a mézet egy kevés növényi tejjel, majd
adjuk hozzá a maradék tejet is. Vegyünk elő poharakat és töltsük meg őket a feldarabolt piskótával
krémmel és gyümölcsökkel. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és megszórhatjuk kevés karobporral.