A kinézete kissé bizarr, de az íze finom 🙂 |
Hetek óta friss spenótra vágyom. És láss „csodát”: tegnap hazafele bementem a zöldségeshez, és gyönyörű friss spenótot árult. :)) Így gyorsan vettem is egy kilót. Viszont nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, gondoltam, újítok 🙂
Tegnap este 1 kg lisztből vegán nokedlit készítettem, fele-fele finomliszt és zabpehelyliszt felhasználásával, illetve a biztonság kedvéért tettem bele vízben áztatott lenmagpelyhet is, és persze sót, vizet, búzakorpát, kb. egy marékkal. A spenótot megmostam, leszedtem a szárát, és feltettem kis vízzel, olajjal főni, majd amikor félkészre puhult, dobtam bele elég sok fokhagymát, majd kukoricatejből és lisztből habarást készítettem, belekevertem, és miután kicsit összefőtt, lezártam. Ezt követően összekevertem a nokedlivel. Kiolajoztam egy tepsit, tettem bele spenótos nokedlit, majd turmixolt füstölt tofut, olajat, és egy újabb réteget mindenből. Összesütöttem.