magdireceptek

Füstölt tofus spenótos vegán nokedli, csőben sütve

A kinézete kissé bizarr, de az íze finom 🙂 

Hetek óta friss spenótra vágyom. És láss „csodát”: tegnap hazafele bementem a zöldségeshez, és gyönyörű  friss spenótot árult. :)) Így gyorsan vettem is egy kilót.  Viszont nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, gondoltam, újítok 🙂

Tegnap este 1 kg lisztből vegán nokedlit készítettem, fele-fele finomliszt és zabpehelyliszt felhasználásával, illetve a biztonság kedvéért tettem bele vízben áztatott lenmagpelyhet is, és persze sót, vizet, búzakorpát, kb. egy marékkal.  A spenótot megmostam, leszedtem a szárát, és feltettem kis vízzel, olajjal főni, majd amikor félkészre puhult, dobtam bele elég sok fokhagymát, majd kukoricatejből és lisztből habarást készítettem, belekevertem, és miután kicsit összefőtt, lezártam. Ezt követően összekevertem a nokedlivel. Kiolajoztam egy tepsit, tettem bele spenótos nokedlit, majd turmixolt füstölt tofut, olajat, és egy újabb réteget mindenből. Összesütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Energiaszelet

Magdi

Amennyiben kis energiára van szükségünk… 😉 Szeretem, ha a gyerekek otthon készült finomságokat esznek. Ebből szinte egy kis szelet is...

Mandulás-szilvás-meggyes „pitetorta”

vega_pokemontrainer4000

Finom és egészséges csemege, nővérkém névnapjára készítettem tegnap. Kb. 15 perc alatt előkészíthető. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 ek....

Blogajánló

vega_pokemontrainer4000

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...