Hozzávalók:
2 nagyobb cékla, megfőzve
1 csomag rukkola
5-6 levél spenót
20 dkg vegán mozzarella ízesítésű sajt /marinált tofuval is finom
2 ek. mustármag
Zöldfűszeres fűszersó, petrezselyemzöl vagy koriander
pár ek. olívaolaj
Elkészítés:
A céklát megmossuk, roppanósra főzzük, majd meghámozzuk és felkockázzuk. (Valamikor nyersen meghámozom, felkockázom és kevés kókuszzsíron megpirítom). A sajtot is hasonló méretű kockákra vágjuk. A rukkolát, spenótot megmossuk, és egy tálba tesszük. Belerakjuk a céklát, sajtot, mustármagot, ill. én sokszor lilahagymát is adok hozzá. Fűszerezzük, összekeverjük , meglocsoljuk az olajjal és már ehetjük is.
Sokszor növényi majonézzel dúsítom. Szeretem a céklát fasírtnak is elkészíteni, vagy céklás krumplipürét is szoktam készíteni, de a céklás rizotto vagy brownie is nagyon finom.